Kotiruokaa kiinalaisittain

18.7.2018
Kiina

Tunnetut suomalaiset ruokabloggaajat viettivät atrialais-kiinalaisen päivän kanssamme 15.6.2018 niinkin eksoottisessa kohteessa kuin Seinäjoen Nurmo. 

Tämä iloinen ruoka-alan ammattilaisporukka pursusi mielenkiintoisia näkemyksiä ruoasta, ruoanvalmistuksesta ja sianlihan viennistä Kiinaan. Keskusteluissa nousi esille, miten me suomalaiset suhtaudumme possun arvo-osiin ja miten kulttuurierot vaikuttavat ruoanlaitossa. Kiinalaisessa kotikeittiössä sika hyödynnetään kokonaisvaltaisemmin aina korvista saparoon saakka. Moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen saatiin vastaus, kun pääsimme yhden päivän aikana seuraamaan sian matkaa sikalasta tuotantolaitoksen kautta kiinalaiseen kotiruokapöytään.

Kiinalaisessa kotikeittiössä sika hyödynnetään kokonaisvaltaisemmin aina korvista saparoon.

Päivä huipentui illalliseen paikallisen metsästysseuran majalla. Ruokabloggaajat valmistivat kiinalaista kotiruokaa possun eri osista kiinalaisen kotikokin Jing Liun opastamana. Keittiössä hääräsi ennakkoluuloton ja utelias porukka tutustuen uusiin tapoihin laittaa ruokaa possusta. Noin vain kattiloissa ja pannuilla kypsyivät siankorvat, vatsalaukut ja muut eksoottiset makuelämykset possun eri osista. 

Noin vain kattiloissa ja pannuilla kypsyivät siankorvat, vatsalaukut ja muut eksoottiset makuelämykset possun eri osista. 

Aurinkoisen suomalaisen kesäillan kruunasi upeaksi katettu kiinalainen illallispöytä, herkulliset ruoka-annokset ja mitä parhain seura. Kiitos kaikille teille kaikille ammattilaisille, joille hyvä ruoka on intohimo!

 

Kanssamme kokkasivat:
Minna Rautio-PakasteHaarukkavatkain 
Mervi Savolainen (bloggaaja), Hellaan koskin 
Nanna RintalaKaikki äitini reseptit 
Hannele HyvärinenKokit ja potit 
Johanna KoskirantaHellan ja viinilasin välissä  

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Marja Latvatalo

Marja Latvatalo työskentelee viestintäpäällikkönä. Hän nauttii työstään Atrialla, koska siinä saa välittää eteenpäin paremman mielen viestiä  kotimaisen hyvän ruuan puolesta. Lisäksi älyttömän hauska ja aikaansaava työyhteisö antaa virtaa arjen haasteisiin! Elämän maustaa tilannekomiikka, liikunta ja matkustaminen ja pientä jännitystäkin siihen syntyy lasten kisamatkojen myötä. Viikolla Marja pyöräyttää nopeat arkiruuat niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tuunaa ennakkoluulottomasti valmisruokia. Viikonloppuna puolestaan on ihanaa istua pöytään, jossa odottaa miedolla lämmöllä pitkään haudutettu ruoka. Onnistumisia tulee silloin tällöin ruoan parissa - toisaalta pohjalainen harvoin myöntää epäonnistuneensa yhtään missään.

Lue kirjoittajan muita blogeja