Aiolikastike

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
4 annosta

Aiolikastike on klassinen ranskalainen kastike, joka tunnetaan täyteläisestä maustaan ja valkosipulin aromista. Tämä herkullinen kastike sopii täydellisesti niin dipattavaksi kasvisten kanssa, levitteeksi hampurilaisten väliin kuin myös kalan tai äyriäisten kumppaniksi. Valmistus on yllättävän helppoa, ja kotitekoisen aiolin valmistaminen tuo ruokaasi taatusti gourmet-fiilistä. 

Raaka-aineet

1 kpl keltuainen

2 kpl valkosipulin kynsiä

2 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/2 tl sitruunapippuria

1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Vatkaa pyöreäpohjaisessa kulhossa sähkövatkaimella sekaisin keltuainen, murskatut valkosipulin kynnet, sitruunamehu, suola ja pippuri.
  2. Lisää aluksi öljy tipoittain samalla voimakkaasti vatkaten.
  3. Kun kastike sakenee, öljyn voi lisätä tasaisena nauhana.