Appelsiinikanaa ja pähkinänuudeleita

Työaika 30 min Kokonaisaika 45 min
4 annosta
appelsiinikanaa-ja-pahkinanuudeleita.jpg

Nuudelit ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Tässä reseptissä nuudelit pyöräytetään tuoreista yrteistä, manteleista ja pinjansiemenistä surautettuun kastikkeeseen ja tarjoillaan appelsiinin kuorella ja mehulla maustetun kanan kanssa. Pientä potkua kananfileepaloihin tuovat shriracha ja inkivääri. Voit käyttää reseptissä valmiita filee- tai paistisuikaleita tai leikata fileeleikkeen itse pienemmiksi paloiksi.

Raaka-aineet

1 rasiaAtria Kanan Sisäfilee Hunaja-Pippuri 300g

2 appelsiinin kuori ja mehu

1/2 dl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl ketsuppia

1 tl srirachaa

pala tuoretta inkivääriä

1 valkosipulinkynsi

1/2 dl sokeria

maissitärkkelystä

Yrttikastike nuudeleille:

1 ruukku basilikaa

1/2 ruukku persiljaa

1/2 ruukku korianteria

1/2 dl pinjansiemeniä

1/2 dl kuorittuja manteleita

2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 dl öljyä

Lisäksi:

500 g munanuudeleita

4 ltr vettä

1 tl suolaa

2 dl saksanpähkinää

1/2 ruukkua korianterin lehtiä

Valmistusohje

  1. Surauta yrttikastikkeen ainekset sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella.
  2. Leikkaa kananfileet pitkittäin 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä noin 8 minuutin ajan.
  3. Pese appelsiinit ja raasta kuorista mahdollisimman hienoa raastetta. Purista appelsiineista mehu. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Mittaa laakeaan kattilaan appelsiinien kuoret ja mehu, soija, riisiviinietikka, ketsuppi, srirachaa, inkivääri, valkosipuli ja sokeri. Keitä parin minuutin ajan.
  4. Tee suurus sekoittamalla maizena veteen. Lisää hieman suurustetta kastikkeen joukkoon. Lisää suuruste varovasti erissä, todennäköisesti et tarvitse koko määrää saadaksesi kastikkeesta sopivan juoksevaa.
  5. Kun kastike on sopivaa, sekoita se kananfileiden joukkoon.
  6. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  7. Keitä nuudeleita suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta nuudelit välittömästi ja siirrä takaisin kattilaan.
  8. Kaada yrttikastike nuudelien päälle ja sekoita. Nostele yrttinuudelit esille ja ripottele pähkinärouhe nuudelien päälle.
  9. Lisää appelsiinikanan fileet ja koristele korianterilla.
Makaroonilaatikko.jpg
Makaronilaatikko 192
Tutustu reseptiin
Marokkolainen _kanakeitto_720x910.jpg
Marokkolainen kanakeitto 7
Tutustu reseptiin
Leffalautanen-kahdelle.jpg
Hornet Snacks leffalautanen kahdelle 2
Tutustu reseptiin
Joulumakaronilaatikko_annos_1_1_1.jpg
Joulumakaronilaatikko 0
Tutustu reseptiin