Appelsiinilla maustettu Coq au vin
Työaika Kokonaisaika
4 annosta

Kun hankit kokonaisen pääsiäiskanan, saat coq au vinin valmistamiseen parin jokaista eri kanan osaa. Tämä ranskalainen klassikko syntyy hetken valmistelujen jälkeen itsekseen uunissa. Ylijäävistä kananluista voit keittää halutessasi kanaliemen.
Raaka-aineet
1 kplAtria Pääsiäiskana Provençal n1,7kg
200 g herkkusieniä
200 g salottisipuleita
3 valkosipulinkynttä
200 g porkkanoita
1 pkt pekoni
1 rkl voita
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
1 appelsiini
4 timjamin oksaa
2 rosmariininoksaa
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Leikkaa kanasta irti reidet, koivet, rintafileet ja siivet.
- Paista kanoihin ensin kullanruskea pinta ja nosta ne sitten uunivuokaan tai uunin kestävään pataan.
Pilko pekoni, puolita sienet, kuori sipulit, hienonna valkosipuli sekä kuori ja paloittele porkkanat. - Paista pekonit ensin samassa pannussa kuin kana ja nosta pataan.
- Ruskista erikseen ensin sienet, sitten porkkanat ja lopuksi sipulit. Lisää sipulien kanssa pannuun vielä voi, hienonnettu valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.
- Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita ja paista vielä hetki.
- Kaada päälle puolet punaviinistä, sekoita ja anna kiehahtaa samalla kun raavit pannun pohjasta paistosta jääneet herkut talteen. Kaada seos pataan kanojen päälle.
- Kaada pataan loput viinit ja kanaliemi.
- Pese appelsiini huolella ja purista mehu pataan.
- Kääri appelsiininkuoret, timjami, rosmariini, laakerinlehdet ja kanelitanko harsokankaaseen, sido kiinni ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä uunissa kannen alla puolitoista tuntia.
- Poista harsonyytti ja tarjoile Coq au vin esimerkiksi riisin kera