Appelsiinilla maustettu Coq au vin

Työaika Kokonaisaika
4 annosta
appelsiinilla-maustettu-coq-au-vin.jpg

Kun hankit kokonaisen pääsiäiskanan, saat coq au vinin valmistamiseen parin jokaista eri kanan osaa. Tämä ranskalainen klassikko syntyy hetken valmistelujen jälkeen itsekseen uunissa. Ylijäävistä kananluista voit keittää halutessasi kanaliemen.

Raaka-aineet

1 kplAtria Pääsiäiskana Provençal n1,7kg

200 g herkkusieniä

200 g salottisipuleita

3 valkosipulinkynttä

200 g porkkanoita

1 pkt pekoni

1 rkl voita

1 rkl tomaattipyreetä

2 rkl vehnäjauhoja

7 dl punaviiniä

2 dl kanalientä

1 appelsiini

4 timjamin oksaa

2 rosmariininoksaa

2 laakerinlehteä

1 kanelitanko

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Leikkaa kanasta irti reidet, koivet, rintafileet ja siivet.
  2. Paista kanoihin  ensin kullanruskea pinta ja nosta ne sitten uunivuokaan tai uunin kestävään pataan.
    Pilko pekoni, puolita sienet, kuori sipulit, hienonna valkosipuli sekä kuori ja paloittele porkkanat.
  3. Paista pekonit ensin samassa pannussa kuin kana ja nosta pataan.
  4. Ruskista erikseen ensin sienet, sitten porkkanat ja lopuksi sipulit. Lisää sipulien kanssa pannuun vielä voi, hienonnettu valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.
  5. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita ja paista vielä hetki.
  6. Kaada päälle puolet punaviinistä, sekoita ja anna kiehahtaa samalla kun raavit pannun pohjasta paistosta jääneet herkut talteen. Kaada seos pataan kanojen päälle.
  7. Kaada pataan loput viinit ja kanaliemi.
  8. Pese appelsiini huolella ja purista mehu pataan.
  9. Kääri appelsiininkuoret, timjami, rosmariini, laakerinlehdet ja kanelitanko harsokankaaseen, sido kiinni ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  10. Kypsennä uunissa kannen alla puolitoista tuntia.
  11. Poista harsonyytti ja tarjoile Coq au vin esimerkiksi riisin kera
Savustettu-naudan-rib-eye-steak-viskivoilla-ja-savustetulla-maissilla.jpg
Savustettu entrecote viskivoilla ja savustetulla maissilla 0
Tutustu reseptiin
3968_Kana_caesar_hampurilainen_5_4.jpg
Kana-caesarhampurilaiset 8
Tutustu reseptiin
Spatchcock-paasiaiskana.jpg
Spatchcock-pääsiäiskana 1
Tutustu reseptiin
texmex-kanakeitto.png
Texmex-kanakeitto 0
Tutustu reseptiin
Atria-Mestari-Kimmon-liekitetyt-sisäfileepihvit,-karamellisoidut-juurekset-ja-raikas-creme-fraiche--kastike.jpg
Atria Mestari Kimmon liekitetyt sisäfileepihvit, karamellisoidut juurekset ja raikas creme fraiche -kastike 1
Tutustu reseptiin