Aprikoosi-mantelikuorrute kinkulle

Työaika 35 min Kokonaisaika
annosta

Kuivatuista aprikooseista syntyy ihanan hedelmäinen kinkunkuorrute, jonka kruunaa paahtuneet, rouskuvat mantelit.

Raaka-aineet

200 g kuivattuja aprikooseja

1/2 dl sokeria

1 kanelitanko

4 neilikkaa

8 dl vettä

1 1/2 dl aprikoosihilloa

2 rkl omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

1 dl mantelirouhetta

1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Liota aprikooseja yön yli vedessä.
  2. Kaada aprikoosit liotusvesineen kattilaan. Lisää sokeri, kanelitanko ja neilikat.
  3. Keitä kunnes aprikoosit pehmenevät ja vesi on haihtunut lähes kokonaan.
  4. Poista kanelitanko ja neilikat ja soseuta aprikoosit sauvasekoittimella.
  5. Lisää joukkoon aprikoosimarmeladi, omenaviinietikka ja suola. Sekoita hyvin.
  6. Poista kypsästä, jäähtyneestä kinkusta nahka.
  7. Sivele kinkun pinta kauttaaltaan aprikoosikuorrutteella.
  8. Ripottele pinnalle mantelilastut ja mantelirouhe.
  9. Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes mantelit saavat kauniin ruskean värin