Artesaani-lihapullaragu ja pappardellepastaa

Ihanat lihapullat täyteläisessä kastikkeessa onnistuu helpommin kuin arvaatkaan, kun nappaat kaupasta mukaan Artesaani-lihapullat. Ragun maku toki vain paranee pitkään hauduttamalla, joten suosittelemme että laitat sen liedelle sen verran hyvissä ajoin että maltat sen hautua vähintään puoli tuntia. Jos annat sille tunnin tai vielä vähän kauemminkin - vielä parempi. Mutta olipa aikaa haudutteluun sitten minkä verran vain, lupaamme että tämä lihapullien, pastan, ragun ja ricottajuuston yhdistelmä hurmaa jokaisen ruokailijan!
Raaka-aineet
1 pktAtria Artesaani Rustiikkinen Lihapulla 250g
1 kpl salottisipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl pieni porkkana
1/2 kpl varsiselleri
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl chilihiutaleita
1 dl kanalientä
1/2 dl valkoviiniä (tai puolikkaan sitruunan mehu)
1 tlk tomaatimurskaa
1/2 tl sokeria
1/2 kpl sitruunan kuori
tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria
pappardellepastaa
suolaa
100 g ricottajuustoa
Valmistusohje
- Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkana ja varsiselleri pieneksi ja kuullota öljyssä kattilassa.
- Lisää tomaattipyree sekä chilihiutaleet ja jatka kuullottamista.
- Lisää kattilaan kanaliemi, valkoviini, tomaattimurska sekä sokeri ja keitä kasaan miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia.
- Mausta raastetulla sitruunankuorella, hienonnetulla oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.
- Ragun tekeytyessä, kuumenna lihapullia öljytyllä pannulla noin 10 minuuttia.
- Keitä pappardellepasta suolalla maustetussa vedessä.
- Sekoita ragu pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.
- Aseta lihapullat pastan päälle ja viimeistele ricottajuustolla ja tuoreella oreganolla.