Joulukana à la Henri Alén
Haluamme jakaa kanssasi vastustamattoman herkullisen reseptin, joka yhdistää mehevät kananrinnat taivaallisen valkoviinikastikkeen kanssa. Tämä ruokalaji on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat laadukkaita raaka-aineita ja vaativat makuelämyksiä.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Mausteista Joulukanaa
Kastike
kanojen rangat
3 kpl shalottisipulia
2 kpl kuorittua valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
1 kpl laakerinlehti
1 dl kuohukermaa
100 g kylmää voita
tilkka kasviöljyä
suolaa ja pippuria
Uunijuurekset
3 kpl porkkanaa
3 kpl pientä naurista
8 kpl chippolino-sipulia
1 kpl kyssäkaali
12 kpl kuivattua aprikoosia
vaahterasiirappia
kasviöljyä
2 kpl tähtianista
2 kpl kanelitankoa
suolaa ja pippuria
Karamellisoitu viikuna
4 kpl tuoretta viikunaa
2 rkl ruokosokeria
1 rkl balsamietikkaa
1 rkl voita
Koristeeksi
1 kpl pieni kyssäkaali
kaalinversoja
Valmistusohje
- Leikkaa koivet kanoista ja erottele niiden koipi- ja reisipalat. Irrota rintafileet rangoista. Laita lihat uunipellille ja paista kypsäksi 170°C:ssa noin 35 minuuttia.
- Paloittele rangat ja laita kylmään veteen. Tuo kiehumispisteeseen ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa. Anna rankojen poreilla 30 minuuttia ja siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on puolet liemestä.
- Kuori ja hienonna shalottisipulit. Laita ne kattilaan valkoviinin ja laakerinlehden kera. Keitä viini noin puoleen ja lisää mukaan kanaliemi sekä kerma. Jatka keittämistä 10 minuuttia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Vispaa voi mukaan lopussa pieninä paloina ja mausta kastike suolalla sekä pippurilla.
- Kuori ja pilko juurekset isoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Laita uunivuokaan ja lisää mukaan öljy, vaahterasiirappi, tähtianis sekä kanelitanko. Sekoita varovasti ja paista uunissa 190°C:ssa noin 45 minuuttia. Sekoita lopussa mukaan kuivatut aprikoosit ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Halkaise viikunat pitkittäin puoliksi. Sulata sokeri pannulla ja laita viikunat leikkuupuoli alaspäin pannulle. Kun viikunat ovat karamellisoituneet minuutin ajan, lisää mukaan etikka ja voi. Vähennä lämpöä ja liikuta viikunoita varovasti. Tarjoile heti tai pidä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
- Kuori kyssäkaali ja leikkaa leikkelekoneella tai mandoliinilla ohuiksi lastuiksi. Säilö jäävedessä tarjoiluun asti.