Bbq-kinkkupizza

Työaika 40 min Kokonaisaika 1 t
4 annosta
Bbq-kinkkupitsa.jpg

Murustele pyhien päätteeksi joulukinkun viimeiset palat bbq-kastikkeeseen ja paista parhaat pizzat! Myös joulun juustovadilta yli jääneet erilaiset juustot on näppärä hyödyntää pizzan päällä.

Raaka-aineet

2 punasipulia viipaleina

1 rkl sokeria

1 rkl etikka

1 tl suolaa

6 dl joulukinkkua pilkottuna tai murustettuna

2 dl bbq-kastiketta

4 dl tomaattikastiketta

1 rasia kirsikkatomaatteja kokonaisina tai puolitettuina

2 dl jalapenoja siivuina

noin 5 dl raastettua juustoa maun mukaan

Pizzapohja:

4 dl kädenlämpöistä vettä

2 tl kuivahiivaa

10 dl durum-vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

Valmistusohje

  1. Lisää veteen hiiva, sekä jauhot pienissä erissä. Lisää suola ja öljy.
  2. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, ja anna kohota peitettynä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
  3. Muotoile neljäksi palloksi voideltuun vuokaan. Laita taikinat hetkeksi jääkaappiin.
  4. Sekoita punasipulin joukkoon sokeri, etikka ja suola. Anna maustua hetki.
  5. Sekoita kinkku bbq-kastikkeen joukkoon.
  6. Kauli tai muotoile käsin pizzat pyöreiksi pohjiksi jauhotetulla alustalla. Levitä päälle tomaattikastike. Lisää kinkku, marinoitu punasipuli, kirsikkatomaatit, jalapenot ja raastetut juustot.
  7. Paista pizzoja 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Asian-bbq--kanapatonki.jpg
Kanapatonki 4
Tutustu reseptiin
johannarontu-atria-NEW_7282.jpg
Henri Alénin Tartar 1
Tutustu reseptiin
Kanapekoni_kantarellipasta_annos_vaaka_uusin_1.jpg
Kanapekoni-kantarellipasta 1
Tutustu reseptiin
Pippuripihvit-possusta- chilihillokkeen-ja -tomaattisalaatin-kanssa.jpg
Possupihvit chilihillokkeella ja tomaattisalaatilla 0
Tutustu reseptiin
Possun_fileepihvit_ja_ratatouille_full.jpg
Possupihvit ja ratatouille 0
Tutustu reseptiin