Burgerbowl

Työaika Kokonaisaika 45 min
4 annosta

Hampurilaisen maut hauskasti ja trendikkäästi kulhossa!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 15% 400g

2 suolakurkkua

150 g kirsikkatomaatteja

1 iso tai 2 pientä avokadoa

suolaa ja mustapippuria

150 g varsiparsakaaleja

muutama kourallinen salaattisekoitusta

Marinoidut punasipulit:

1 punasipuli

2 rkl sokeria

2 rkl valkoviinietikkaa

Kastike:

1 1/2 dl majoneesia

1 rkl ketsuppia

1/2 rkl srirachaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta.
  2. Valmista marinoidut punasipulit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Laita renkaat kattilaan yhdessä sokerin ja valkoviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua parin minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  4. Leikkaa suolakurkut siivuiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori avokadot, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi.
  5. Jaa jauheliha kahdeksaan osaan ja taputtele pieniksi pihveiksi. Grillaa pihvit kypsiksi välillä käännellen. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
  6. Grillaa varsiparsakaaleja muutaman minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa.
  7. Jaa kulhoihin salaattisekoitus, suolakurkkusiivut, kirsikkatomaatit, avokadot, marinoidut punasipulit ja varsiparsakaalit. Lusikoi salaatin päälle reilusti kastiketta ja asettele lopuksi pihvit päälle.