Café de Paris maustevoi

Työaika 10 min Kokonaisaika 10 min
20 annosta

Maustevoi on herkullinen tapa tuoda lisää makua ja luonnetta moniin ruokiin. Tämä helposti valmistettava maustevoi koostuu pehmeän voin ja herkullisten mausteiden yhdistelmästä. Tämä maustevoi sopii erityisesti grillatun lihan kaveriksi.

Raaka-aineet

300 g pehmeää voita

3 kpl anjovisfileitä

2 tl sinappia

1 rkl ketsuppia

1 rkl HP-kastiketta

2 kpl salottisipulia

2 kpl valkosipulin kynsiä

1 dl yrttejä (timjami, rosmariini, rakuuna, persilja)

1 tl konjakkia

1 tl portviiniä

1/2 tl paprikajauhetta

2 tl currya

1 tl cayennepippuria

1 rkl sitruunamehua ja raastettua sitruunankuorta

1 rkl kaprista

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuullota niitä curryjauheen kera oliiviöljyssä noin 5 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä.
  4. Silppua yrtit.
  5. Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi tehosekoittimessa. 
  6. Massan ollessa tasaista sekoita voi joukkoon.
  7. Tee massasta pötkö voipaperin avulla.
  8. Säilytä maustevoi pakastimessa tai tarjoa heti esimerkiksi pihvien kera.