Chimichurri-hodarit

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Chimichurri-hodarit.png

Yrttinen ja valkosipulinen chimichurri-kastike antaa hodarille aivan uudenlaisen vivahteen. Sen kirkkaat ja raikkaat maut täydentävät täydellisesti mehukasta makkaraa ja tuoreita lisukkeita. Tämä yhdistelmä tekee hodareista juhlan, olipa kyseessä sitten rento viikonloppuateria, grillijuhlat ystävien kanssa tai piknik puistossa.

Raaka-aineet

2 pkt Atria Artesaani Lempeä Jalapeno Kanamakkara 240g

8 kpl hodarisämpylää

Chimichurri

1 kpl salottisipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 kpl punainen chili

1 dl lehtipersiljaa

1 dl korianteria

1/2 dl oreganoa

1 tl suolaa

1,5 dl oliiviöljyä

1/2 dl punaviinietikkaa

Tomaatti-sipulipikkelssi

2 kpl tomaattia

1/2 kpl punasipuli

1/2 tl suolaa

2 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

  1. Tee ensin chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Hienonna myös yrtit. Sekoita kulhossa yhteen kaikki kastikkeen ainekset.
  2. Puolita tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja siivuta sipuli. Sekoita tomaatit ja sipulit. Mausta suolalla ja etikalla. Anna tekeytyä sillä välin, kun grillaat makkarat.
  3. Grillaa makkarat molemmin puolin. Lämmitä halutessasi myös sämpylät grillissä. Kokoa hodarit. Laita makkarat sämpylöiden sisään, lisää runsaasti chimichurri-kastiketta ja viimeistele tomaatti-sipuliseoksella.