Hedelmistä innostunut joulukana

Työaika Kokonaisaika 1 t 30 min
4 annosta
Hedelmista-innostunut-joulukana.jpg

Joulukanasta saat tuunattua raikkaan hedelmäisen version tällä reseptillä! Reseptissä käytetty pekoni toimii hyvin joulukanan lisukkeena tai voit myös hyödyntää kypsennetyn pekonin muissa kokkailuissa. 

Raaka-aineet

1 kpl Atria Joulukana Mausteinen n1,7kg

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g

1 appelsiini

1 sitruuna

5 mandariinia

3 persimonia

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen kiertoilmalle. Jos uunissasi ei ole kiertoilmaa, kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Pese sitruuna ja appelsiini huolella ja leikkaa ne lohkoiksi. Täytä kana lohkoilla. Asettele loput lohkot uunivuokaan kanan kaveriksi. Kierrä puuvillanaru siipien kohdalta kanan ympäri. Näin estät siipien palamisen. Aseta kana uunivuokaan ja peittele se pekoniviipaleilla. Nosta lintu uuniin ja laske lämpötila 180 asteeseen. Paista noin tunti.
  3. Pese mandariinit ja persimonit. Halkaise mandariinit. Poista persimoneista kannat ja leikkaa ne lohkoiksi.
  4. Poista pekonit noin tunnin uunissa olleen kanan päältä, jotta nahkakin saa rapeutta. Pekonin voit käyttää johonkin toiseen ruokaan, tai tarjota sellaisenaan kanan rinnalla. Lisää tässä vaiheessa mandariinit ja persimonit uunivuokaan ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia, tai kunnes kanan sisälämpötila on 80 astetta.
  5. Anna kanan vetäytyä hetki folion alla uunista ottamisen jälkeen. Aseta folioarkki löysästi kanan päälle, älä tee tiukkaa kääröä jottei nahan rapeus kärsi.
  6. Nosta kana hedelmineen tarjoiluvadille ja tarjoile esimerkiksi porkkanaohraton kanssa.
Voileipatalo.jpg
Voileipätalo 1
Tutustu reseptiin
Kana-nacholautanen.jpg
Kana-nacholautanen 3
Tutustu reseptiin
Wilhelm_Werneri_Viel_Gut_720X910.jpg
Wilhelm Viel Gut 0
Tutustu reseptiin
masterchef-marina-entrecote.jpg
MasterChef-Marinan entrecote ja punaviinikastike 8
Tutustu reseptiin
Pippuripaisti-ja-maa-artisokkasose.png
Pippuripaisti ja maa-artisokkasose 3
Tutustu reseptiin