Helpot Vuolu-gyrokset

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
4 annosta
Gyros_annos_vaaka.jpg

Helpot Vuolu-gyrokset valmistuvat nopeasti lounaaksi, väli- tai iltapalaksi tai retkievääksi. Kääri rullalle paljon makua, värikkäitä kasviksia sekä herkullisia ja helppokäyttöisiä valmiiksi kypsiä Vuolu kanafileetä ja savupaistia.

 

Vinkki! Tee tsatsikia ja paloittele kasviksia valmiiksi jääkaappiin ja koululaisen on helppo itse valmistaa Vuolu-gyroksia välipalaksi!

Raaka-aineet

2 kpl tomaatteja

1 kpl paprika

0,5 kpl kurkku

0,5 kpl punasipuli

1 kpl jääsalaatti

100 g fetajuustoa

8 kpl ohutta rieskaa tai tortillaa

2 pkt Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee 200g tai Atria Vuolu Possun Savupaistista 200g

Tsatsiki

0,5 kpl kurkku

0,5 tl suolaa

2 kpl valkosipulinkynsiä

300 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

1 tl valkoviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin tsatsiki. Pese ja raasta kurkku raastimen karkealla terällä, ripota päälle ½ tl suolaa, anna tekeytyä muutama minuutti ja puristele sitten kurkusta irtoava neste puhtaalla liinalla. Voit myös laittaa raasteen tiiviiseen siivilään ja painella irtoavan nesteen sen läpi. Laita raaste kulhoon. Kuori ja raasta tai hienonna veitsellä valkosipulit ja lisää kulhoon jogurtin, valkoviinietikan, oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa. Sekoita hyvin.
  2. Pese ja leikkaa viipaleiksi tomaatti, paprika ja kurkku. Kuori ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi punasipuli. Huuhtele ja valuta hyvin salaatti. Leikkaa fetajuusto ohuiksi siivuiksi.
  3. Lämmitä rieskoja tai tortillaleipiä hetken aikaa esim. mikrossa. Täytä leivät tsatsikilla, kasviksilla, fetalla ja Vuolu Mustapippuri Kanafileellä ja/tai Vuolu Possun Savupaististalla ja kääri rullaksi. Voit myös kattaa täytteet pöytään omiin astioihinsa ruokailijoiden itse täytettäväksi.