Henri Alénin georgialaiset possuvartaat ja vihreä adjika

Työaika Kokonaisaika
4 annosta

”Murea possun sisäfilee sopii upeasti vartaisiin. Fileetä ei kannata leikata turhan pieniksi paloiksi, noisetit, eli pienet pihvit toimivat vartaissa hyvin. Mm. laakerinlehtien ja sipulin maustama marinadi on tässä reseptissä hyvin perinteinen. Potkua annokseen tuo vihreä adjika, hauskan vinkeä georgialainen yrteistä ja chilistä pyöräytettävä kastike. Mikäli aineksia Hmeli Suneli -kuivamausteseokseen ei omista lähikaupoista löydy, toimii vaihtoehtoinen kuivamausteseos myös erinomaisesti.”
Henri Alén

Lisää Henkan grillausreseptejä löydät täältä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Sisäfilee Naturell n500g

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 laakerinlehteä

3 rkl punaviinietikkaa

1 dl valkoviiniä

suolaa

mustapippuria

kuivamausteseosta

granaattiomenan siemeniä

Kuivamausteseos Hmeli Suneli:

1 tl sarviapilan siemeniä

2 tl korianterin siemeniä

1 tl tillin siemeniä

1 tl sellerin siemeniä

2 tl kuivattua persiljaa

2 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua kynteliä

2 tl kuivattua minttua

1 tl meiramia

Vaihtoehtoinen kuivamausteseos:

3 tl korianterin siemeniä

1 tl tillin siemeniä

3 tl kuivattua persiljaa

2 tl kuivattua basilikaa

1/2 tl juustokuminaa

2 tl kuivattua minttua

1 tl meiramia

Vihreä adjika:

4 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

1/2 ruukkua tilliä

1/2 ruukkua korianteria

4 dl rypsiöljyä n.

2 tl kuivamausteseosta

suolaa

1 rkl punaviinietikka

(sokeria)

Valmistusohje

  1. Viipaloi sisäfileeparin sentin viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Kuori ja viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Lisää sipulit, laakerinlehdet, etikka ja viini lihan joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään vähintään 4 tuntia.
  2. Mittaa kuivamausteseoksen ainekset huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Voit myös käyttää sähköistä kahvi- tai maustemyllyä. Säilytä tiiviissä lasipurkissa suojattuna valolta.
  3. Kuori valkosipulin kynnet ja pilko chili renkaiksi. Laita tilli, korianteri, valkosipuli, chili ja öljy tehosekoittimen kulhoon ja soseuta kevyesti. Lisää kuivamausteseos, suola ja punaviinietikka. Soseuta lisää ja tarkista maku. Adjika on heti valmis tarjoiltavaksi, mutta kastikkeen on silti hyvä antaa tekeytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Halutessaan kastikkeeseen voi laittaa ripauksen sokeria pyöristämään makua. Öljyn määrällä voi säädellä adjikan koostumusta haluttuun suuntaan sakeammasta juoksevampaan. Poistamalla chilistä siemenet, saat kastikkeesta vähemmän tulisen.
  4. Pyyhi ylimääräinen marinadi fileepaloista, ja grillaa vartaita noin 15-20 minuuttia välillä käännellen. Mausta lopuksi vielä suolalla, pippurilla ja kuivamausteseoksella. Tarjoile vartaat adjikan ja granaattiomenansiementen kanssa.