Jouluinen levitelauta

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
2-4 annosta
Levitelauta.jpg

Somessa trendannut butter board on hurmaavan helppo herkku. Meidän versio syntyy pehmeästä tuorejuustosta ja makean suolaisista ripotteista. Testaa ja ihastu!

Raaka-aineet

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g

2 viikunaa

1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)

2 piparia

vaahterasiirappia

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
  2. Huuhtele ja pilko viikunat. Rouhi pähkinät. Hienonna pekonit muruiksi.
  3. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se aaltoilevasti pienelle leikkuulaudalle tai vadille.
  4. Ripottele pekonimuru ja pähkinärouhe tuorejuustolle. Murustele päälle piparit. Lisää viikunat ja valuta päälle vielä vaahterasiirappia. Koristele timjamilla.
  5. Tarjoa jouluinen levitelauta esimerkiksi vaalean leivän, croissanttien ja piparin dippinä.

Vinkki!

Viikunat ja vaahterasiirapin voi korvata viikunahillolla.

Sipulinen-sinappikastike.jpg
Sipulinen sinappikastike 0
Tutustu reseptiin
kana.jpg
Glaseerattu joulukana ja uunijuurekset 2
Tutustu reseptiin
Sinappi-kermakastike.jpg
Sinappi-kermakastike 2
Tutustu reseptiin
Kana-caesarsalaattiveneet.jpg
Kana-caesarsalaattiveneet 0
Tutustu reseptiin
Screenshot 2025-03-12 at 20.28.59.png
Makkarakranssit karpalo-appelsiinihillokkeella 3
Tutustu reseptiin