Jouluinen levitelauta

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
2-4 annosta
Levitelauta.jpg

Somessa trendannut butter board on hurmaavan helppo herkku. Meidän versio syntyy pehmeästä tuorejuustosta ja makean suolaisista ripotteista. Testaa ja ihastu!

Raaka-aineet

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g

2 viikunaa

1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)

2 piparia

vaahterasiirappia

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
  2. Huuhtele ja pilko viikunat. Rouhi pähkinät. Hienonna pekonit muruiksi.
  3. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se aaltoilevasti pienelle leikkuulaudalle tai vadille.
  4. Ripottele pekonimuru ja pähkinärouhe tuorejuustolle. Murustele päälle piparit. Lisää viikunat ja valuta päälle vielä vaahterasiirappia. Koristele timjamilla.
  5. Tarjoa jouluinen levitelauta esimerkiksi vaalean leivän, croissanttien ja piparin dippinä.

Vinkki!

Viikunat ja vaahterasiirapin voi korvata viikunahillolla.

luumu-kermakastike.jpg
Luumu-kermakastike 4
Tutustu reseptiin
taytetty-joulukana-englantilaisittain.jpg
Täytetty Joulukana englantilaisittain 2
Tutustu reseptiin
kinkku.jpg
Paholaisen kinkunkuorrute 1
Tutustu reseptiin
Juustoiset-kanacroissantit.jpg
Juustoiset kanacroissantit 1
Tutustu reseptiin
Artesaanimakkarakranssi_1_1 (1).jpg
Makkarakranssit karpalo-appelsiinihillokkeella 3
Tutustu reseptiin