Kaalikääryleet

Työaika 50 min Kokonaisaika 1 t 30 min
8-10 annosta
Kaalikaaryleet.jpg

Herkulliset ja terveelliset kaalikääryleet - täydellinen vaihtoehto arkeen

 

Kaalikääryleet ovat perinteinen suomalainen ruokalaji, joka tarjoaa herkullisen ja terveellisen vaihtoehdon arki-iltaan. Kaalikääryleet ovat tunnettuja mehevistä kaalinlehdistään, jotka kietoutuvat täytteen ympärille muodostaen herkullisen kokonaisuuden. Näitä mehevän täyteläisiä kääryleitä voi valmistaa monin eri tavoin ja täyttää erilaisilla raaka-aineilla, jolloin ne sopivat niin lihaa syöville kuin kasvisruokailijoillekin. 

Lue lisää

 

Raaka-aineet

1 suuri valko- tai käärylekaali ilman kantaa

suolaa

1 dl riisiä

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 rkl öljyä

1 pktAtria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

tuoretta meiramia

1 porkkana raastettuna

1/2 dl tummaa siirappia

Tarjoiluun:

perunamuusia ja puolukkasurvosta tai -hilloa

Valmistusohje

  1. Keitä kaalia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali pehmenee ja lehdet on helppo irrottaa.
  2. Irrota kaalinlehdet ja hienonna pienemmät lehdet kaalin keskeltä täytteeseen lisättäväksi.
  3. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.
  4. Lisää jauheliha ja ruskista.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää joukkoon porkkanaraaste, riisi ja hienonnettu kaali.
  6. Poista kaalin lehdistä kova keskiruoti, jos lehtiä on hankala kääriä. Lisää reilu ruokalusikallinen täytettä kaalinlehdelle, kääri rullalle ja laita uunivuokaan
  7. Valuta siirappi kaalikääryleiden pinnalle.
  8. Paista kaalikääryleitä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
kana-nektariinisalaatti.jpg
Kana-nektariinisalaatti 2
Tutustu reseptiin
Savuista-possun-kassleria,-grillattua-kurkkua-ja-ananasrelissiä.jpg
Savuista possun kassleria ja grillattua kurkkua 0
Tutustu reseptiin
kinkku-viikunapizza-bianco.jpg
Kinkku-taatelipizza Bianco 1
Tutustu reseptiin
routapaisti.jpg
Routapaisti naudan paahto- tai sisäpaistista 6
Tutustu reseptiin
Pinaattiletut ja kinkku-puolukkamousse 1
Tutustu reseptiin