Kaalilaatikko

Työaika 50 min Kokonaisaika 1 t 30 min
6-8 annosta
Kaalilaatikko.jpg

Kaalilaatikko on suomalaisten rakastama suosikki

 

Kaalilaatikko on yksi Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista ruoista. Herkullinen suosikki valmistuu yleensä jauhelihasta, riisistä sekä kaalista ja tarjoillaan usein puolukoiden, puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa. Kaalilaatikko on terveellinen ja maukas arkiruoka, joka tarjoaa ravitsevan vaihtoehdon jokaisen ruokavalioon.

 

 

Lue lisää

Raaka-aineet

1 kg valkokaalia ohueksi suikaloituna

1 1/2 dl riisiä

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 rkl öljyä

1 pktAtria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

tuoretta meiramia

1 porkkana karkeaksi raastettuna

Pinnalle

3 rkl tummaa siirappia

(voita)

Valmistusohje

  1. Keitä kaalisuikaleita ja riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
  2. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  3. Sekoita kaikki kaalilaatikon ainekset uunivuoassa ja valuta pinnalle siirappia. Mehevän pinnan kaalilaatikolle saat lisäämällä pinnalle vielä pieniä nokareita voita.
  4. Hauduta kaalilaatikkoa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kalkkuna-pestopastavuoka.jpg
Kalkkuna-pestopastavuoka 6
Tutustu reseptiin
Satay-kanavartaat.jpg
Satay-kanavartaat ja seesamimajoneesi 3
Tutustu reseptiin
Kermaiset_kanan_paistileikkeet_4x5 (1).jpg
Kermainen kana-herkkusienipata 1
Tutustu reseptiin
Atria_Tyoevesresepti-pysty.jpg
Helppo ja nopea ruoka töihin - kanaa, jasmiiniriisiä ja chili-minttukastiketta 1
Tutustu reseptiin
Nyhtökanaburgerit.png
Nyhtökanaburgeri 3
Tutustu reseptiin