Kaalipyttipannu
Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Kaaleista ja raakamakkaroista syntyy astetta maukkaampi pyttipannu. Sovella reseptiä tarvittaessa mielin määrin. Onhan pyttipannu maailman paras hävikintorjuntaruoka, johon sujahtaa näppärästi nahistuvat kasvikset ja muut hävikkiuhan alla olevat raaka-aineet jääkaapin perältä.
Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Raaka-aineet
1 pkt Artesaani
5 kpl lehtikaalin lehteä
1 kpl sipuli
5 kpl keitettyä perunaa
1 kpl pala valkokaalia
1 rkl öljyä
1 rkl omenaviinisiiderietikkaa
1 rkl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 kpl kananmunaa
tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Leikkaa raakamakkarat palasiksi. Kypsennä paloja paistinpannulla noin 10 minuuttia. Riivi sekaan lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa perunat ja valkokaali pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy isossa pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää joukkoon peruna- ja kaalikuutiot, paista melko kovalla lämmöllä, jotta saat vihanneksiin kauniin paistopinnan. Lisää pannulle omenasiideriviinietikka, sinappi ja hunaja. Laske sitten lämpöä ja kypsennä noin viisi minuuttia.Sekoita lopuksi joukkoon makkara-lehtikaalipaistos. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista kananmunat, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile munat pyttipannun kanssa. Viimeistele annokset runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta persiljaa.