Kana-caesarsalaatti
Helppo kana-caesarsalaatti - herkullinen ja terveellinen vaihtoehto lounaalle
Caesarsalaatti on klassinen ja suosittu lounasvaihtoehto, joka tarjoaa herkullisen yhdistelmän erilaisia makuja. Alun perin Caesarsalaatti sai alkunsa tijuanalaisen hotellin keittiöstä, ja alkuperäisessä reseptissä käytetään vain roomansalaattia, oliiviöljyssä paistettuja krutonkeja, parmesaania ja caesarkastiketta.
Nykyään caesarsalaatille on luotu lukemattomia variaatioita, ja tässä reseptissä salaatti saa lisää täyteläisyyttä ja proteiinia kanan avulla. Atrian kätevät kanapekoni ja vuolu-kana ovat todellisia arkiruoan pelastajia. Perinteinen roomansalaatti on korvattu lehtikaalilla, mikä tekee siitä myös terveellisemmän vaihtoehdon lounaalle. Jos haluat, voit myös vaihtaa pinjansiemenet esimerkiksi manteleihin tai cashewpähkinöihin.
Raaka-aineet
1 pktAtria Suomalainen Kanapekoni 120g
100-200 g lehtikaalia
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
valmista caesar-kastiketta
leipäkrutonkeja
parmesania lastuina
pinjansiemeniä paahdettuna
Valmistusohje
- Kypsennä kanapekoni kuumalla pannulla pari minuuttia tai uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Irrota lehtikaalin lehdistä kovat keskiruodit ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu ja suola.
- Asettele lehtikaali salaattipediksi tarjoiluastiaan, valuta päälle kastiketta ja lisää Vuolu-kanaa, paloiteltua pekonia, krutonkeja, parmesaania ja pinjansiemeniä.