Kana-nektariinisalaatti

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Kesäisen raikas salaatti, jossa maistuu mehevät grillatut nektariinit, makeat sokeriherneet ja rapsakat retiisit. Grillattu kana antaa salaatille ruokaisuutta ja raikas nektariinivinegretti viimeistelee ihanan kesäisen makuelämyksen.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Fileepihvi Aurinkokuivattu Tomaatti

150 g sokeriherneitä

6 kpl retiisiä

1 dl pekaanipähkinöitä

n. 180 g salaattisekoitusta

3 kpl nektariinia

Nektariinivinegretti

1 kpl nektariini

1 rkl hunajaa

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

¾ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Valmista nektariinivinegretti. Leikkaa nektariini neljään osaan ja poista kivi. Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Pilko sokeriherneet ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä reilun kokoisiksi paloiksi.
  4. Levitä tarjoiluvadille runsaasti salaattisekoitusta. Levitä salaattipohjan päälle herneet, retiisit ja pekaanipähkinät.
  5. Leikkaa nektariinit puoliksi tai neljään osaan, poista kivet.
  6. Grillaa kananfileitä noin 12-15 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on 75°C.
  7. Grillaa nektariineja noin viisi minuuttia, käännä puolivälissä.
  8. Leikkaa kananfileet siivuiksi ja levitä ne, ja nektariinit salaatin päälle.
  9. Tarjoile salaatin kanssa nektariinivinegrettiä.