Kanavohvelit

Näistä ruokaisista herkkuvohveleista löytyy runsaasti makua jo taikinasta, johon heitetään mukaan rapeaa sipulia, maukasta maissia ja mehevää juustoa. Kruunaa vohvelit haluamallasi Vuolu-kanalla, raikkailla kasviksilla sekä paistetulla kananmunalla. Ihana herkkuannos niin aamiaisella, brunssilla, lounaalla kuin väli- tai iltapalanakin!
Raaka-aineet
Vohvelit:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 kananmuna
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl voita sulatettuna
150 g cheddaria tai muuta voimakasta juustoa raasteena
200 g maissia (pakaste tai säilyke)
2 kevät- tai kesäsipulin vartta hienonnettuna
voita tarvittaessa paistamiseen
Lisäksi:
2 pktAtria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu 200g
2 avokadoa
3 retiisiä
2 kevät- tai kesäsipulia varsineen
5 kananmunaa
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Valmista ensin vohvelitaikina. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri keskenään. Lisää muna, maito ja voisula, sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste, maissi ja sipulinvarret. Anna turvota puolisen tuntia.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha lusikalla pois kuoresta, leikkaa avokado ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös retiisit ohuiksi siivuiksi, silppua sipulit varsineen.
- Paista vohvelit vohveliraudassa. Käytä tarvittaessa hieman rasvaa paistamiseen.
- Paista kananmunat pannulla pienellä määrällä rasvaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile vohvelit Vuolu-kanan, paistettujen munien, avokado- ja retiisisiivujen sekä sipulin kera.