Kanavohvelit

Työaika 30 min Kokonaisaika 45 min
5 annosta
kanavohvelit.jpg

Näistä ruokaisista herkkuvohveleista löytyy runsaasti makua jo taikinasta, johon heitetään mukaan rapeaa sipulia, maukasta maissia ja mehevää juustoa. Kruunaa vohvelit haluamallasi Vuolu-kanalla, raikkailla kasviksilla sekä paistetulla kananmunalla. Ihana herkkuannos niin aamiaisella, brunssilla, lounaalla kuin väli- tai iltapalanakin!

Raaka-aineet

Vohvelit:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 kananmuna

2 1/2 dl maitoa

1/2 dl voita sulatettuna

150 g cheddaria tai muuta voimakasta juustoa raasteena

200 g maissia (pakaste tai säilyke)

2 kevät- tai kesäsipulin vartta hienonnettuna

voita tarvittaessa paistamiseen

Lisäksi:

2 pktAtria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu 200g

2 avokadoa

3 retiisiä

2 kevät- tai kesäsipulia varsineen

5 kananmunaa

voita tai öljyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin vohvelitaikina. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri keskenään. Lisää muna, maito ja voisula, sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste, maissi ja sipulinvarret. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha lusikalla pois kuoresta, leikkaa avokado ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös retiisit ohuiksi siivuiksi, silppua sipulit varsineen.
  3. Paista vohvelit vohveliraudassa. Käytä tarvittaessa hieman rasvaa paistamiseen.
  4. Paista kananmunat pannulla pienellä määrällä rasvaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoile vohvelit Vuolu-kanan, paistettujen munien, avokado- ja retiisisiivujen sekä sipulin kera.
Lindströmin_mureke_720x910.jpg
Lindströmin mureke 12
Tutustu reseptiin
Vartin_kanapho_2_720x910.jpg
Vartin kana-pho 0
Tutustu reseptiin
Tomaattinen-uunilenkki-juustolla.jpg
Tomaattinen uunilenkki juustolla 0
Tutustu reseptiin
Bbq-kinkkupitsa.jpg
Bbq-kinkkupizza 1
Tutustu reseptiin
Uunimakkara-juustolla.jpg
Sinappinen uunimakkara juustolla 10
Tutustu reseptiin