Karjalanpaisti grillistä
Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t
4 annosta
Perinteisen karjalanpaistin valmistus onnistuu myös grillissä. Kun lisäät hiillokseen liotettuja leppälastuja, saat mukaan sopivasti savun makua.
Raaka-aineet
1 pktAtria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
2 tl suolaa
1 rkl voita tai öljyä voiteluun
4 sipulia
2 porkkanaa
1 tl mustapippuria
1 tl mastepippuria
3 kpl laakerinlehteä
8-9 dl vettä
Tarjoiluun esimerkiksi:
perunamuusia
suolakurkkuja
puolukoita
Valmistusohje
- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kokkausta.
- Lämmitä grilli kuumaksi. Mausta huoneenlämpöiset lihat suolalla. Voitele
uunivuoka ja asettele lihat tasaisesti vuokaan. Anna lihojen paahtua uunivuoassa grillissä, kunnes lihoissa ontasaisesti hyvä väri. - Kuori sillä aikaa sipulit ja porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.
- Lisää porkkana- ja sipulilohkot ja mausteet lihojen joukkoon. Kaada päälle vesi ja sulje kansi. Anna hautua noin 150-asteisessa grillissä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes lihat ovat mureita.
- Tarjoile karjalanpaisti perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kera. Voit lisätä hiilten päälle liotettuja leppälastuja, jotta saat ruokaan hieman savun makua.