Kepakot makkaratikussa

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
4 annosta
Kepakot-makkaratikussa.jpg

Atrian jauhelihamurekkeesta syntyy näppärästi maukkaat kepakot. Kotitekoinen helppo kastike antaa kepakoille upean maun. Kypsennä kepakot pannulla, uunissa, grillissä tai vaikkapa hiilloksella nuotiopaikalla. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa pitaleipien täytteenä.

Raaka-aineet

1 kplAtria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g

Grillikastike

100 g voita

3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

3 rkl sitruunan mehua

3 rkl soijakastiketta

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl cayennepippuria

Tarjoiluun

esim. pitaleipiä, tuoreita kasviksia ja tsatsikia

Valmistusohje

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli. Anna valkosipulin kypsyä noin 2 minuuttia ja sekoita joukkoon loput ainekset.
  2. Jaa jauhelihamassa neljään osaan ja muotoile makkara- tai grillaustikkujen ympärille tasaisia kepakoita. Voitele kepakoita kypsennyksen aikana pari kertaa grillikastikkeella, jotta saat pintaan mehevän maun sekä rapean pinnan.

 

Vaahterasiirapilla-maustetut-pekonimakkarat-ja-lyttypotut.jpg
Vaahterasiirapilla mausteutut pekonimakkarat ja lyttypotut 0
Tutustu reseptiin
Viljaporsaan fileepihvit kermaisen suppilovahverokastikkeen kanssa.jpg
Possun fileepihvit ja kermainen suppilovahverokastike 1
Tutustu reseptiin
Salsa-kanaburger.jpg
Salsa-kanaburgerit 0
Tutustu reseptiin
Helppo-savuchili-naudanlihapasta.jpg
Helppo savuchili-naudanlihapasta 0
Tutustu reseptiin
TikkaMasala-bowlit.jpg
Tikka Masala -bowlit 1
Tutustu reseptiin