Kermainen kana-herkkusienipata

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Ranskalaista keittiötä henkivä, kanan paistileikkeistä valmistettu pata tarjoillaan pannulla rapeaksi paistettujen gnocchien kanssa ja on täydellinen valinta arjen herkkuhetkiin. Kana hautuu herkulliseksi yrteillä maustetussa kermakastikkeessa, ja pannulla paistetut herkkusienet tuovat annokseen mukavaa umamia.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Paistileike Merisuola 500g

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

200 g ruskeita herkkusieniä

1 tl Välimeren yrttimaustetta

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

2 dl ruokakermaa (15%)

1/2 dl vettä

1/2 kpl ruukku persiljaa

Lisäksi

500 g perunagnoccheja

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Paistamiseen

voita ja öljyä

Valmistusohje

  1. Ota kanan paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistamista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi sienet.
  3. Ruskista broilerit pannulla voi-öljyseoksessa, laita lautaselle odottamaan. Paista sienet voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja laita lautaselle odottamaan.
  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää broilerit ja sienet pannulle. Mausta yrttimausteella, suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada kerma pannulle, huuhtele tölkki ½ dl vettä ja lisää vesi pannulle. Peitä kannella, anna hautua kypsäksi noin 15 minuuttia.
  6. Paista sillä aikaa gnocchit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää gnocchit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Peitä kannella ja anna paistua matalalla lämmöllä 4–5 minuuttia, kunnes gnocchit ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Hienonna persilja ja ripottele se broilerin päälle. Tarjoa kanapata gnocchien kanssa.