Kinkkupiirakka joulukinkusta

Työaika 20 min Kokonaisaika 50 min
4-10 annosta
Kinkkupiirakka.jpg

Suolainen piirakka maistuu aina. Ja kinkkupiirakka onkin mitä mainioin tapa hyödyntää ylijäänyt joulukinkku. Heippa kinkkuhävikki!

Raaka-aineet

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

125 g voita tai margariinia

125 g (n. 1 dl) lanttu- tai perunalaatikkoa

Täyte:

1 dl kermaa

1 kananmuna

1 rkl sinappia

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

200 g joulukinkkua kuutioituna

1 sipuli hienonnettuna

1-2 omenaa kuutioituna

1 dl juustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää lanttulaatikkoa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä pohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  3. Sekoita kerma, muna, sinappi, suola ja pippuri keskenään.
  4. Pistele piirakkapohjaan muutama reikä haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
  5. Levitä pohjan päälle kinkku, sipuli ja omenat. Valuta kerma-munaseos päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Jatka piirakan paistamista 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Atria_Viljaporsaan_pihvi_tryffeli_pysty.jpg
Possunfileepihvit ja hernerisottoa 0
Tutustu reseptiin
Omenainen-possukastike.png
Omenainen possukastike 1
Tutustu reseptiin
Atria_Kanttarelli_herukkanuotioleivat-pysty.jpg
Possun savupaistilla ja kantarelleilla täytetyt nuotioleivät 1
Tutustu reseptiin
the-wilhelm.jpg
The Wilhelm 4
Tutustu reseptiin
Joulumenu_pääruoka_1_1.jpg
Hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee ja hunaja-rosmariinilantut 0
Tutustu reseptiin