Kolmen juuston smash burger
Työaika Kokonaisaika 40 min
4 annosta
Atrian burgerliha on täydellinen valinta trendikkäisiin smash burgereihin. Näiden burgereiden salaisuus on ohuet pihvit ja niiden rapea pinta, joka onnistuu parhaiten parilalevyllä grillaamalla. Grillattu punasipuli sekä maukkaat cheddar-, savu- ja lampaanmaitojuustot viimeistelevät kesän herkullisimmat burgerit.
Raaka-aineet
Tomaattihilloke:
250 g kirsikkatomaattia halkaistuina
2 rkl ruokosokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Burgerit:
1 pktAtria Burger Naudanliha 480g
1 punasipuli paksuina viipaleina
4 cheddarviipaletta
4 savujuustoviipaletta
4 lampaanmaitojuustoviipaletta
4 perunasämpylää
50 g baby pinaattia
Valmistusohje
- Laita tomaattihillokkeen ainekset kattilaan ja keitä seosta hetki kasaan. Lisää tilkka vettä, jos hilloke pääsee kiehumaan kasaan liikaa.
- Jaa naudanliha neljään osaan. Muotoile pihvin muotoon ja litistä esimerkiksi lastalla tai kattilalla painaen niin ohueksi kuin mahdollista. Jauhelihan molemmin puolin kannattaa laittaa leivinpaperipala, ettei pihvi tartu painovälineeseen ja lautaan.
- Grillaa pihveihin molemmin puolin rapea pinta. Grillaa samalla myös punasipuliviipaleet molemmin puolin. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pihvien päälle juustot, jotta ne hieman sulavat.
- Lämmitä grillissä myös sämpylät.
- Levitä sämpylöille tomaattihilloketta ja aseta väliin pihvit, punasipuliviipaleet sekä baby pinaattia.