Kurpitsa-makkarapelti & suolapähkinäpesto

Työaika 40 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta
Kurpitsa_makkarapelti_vaaka.jpg

Kurpitsa-makkarapelti suolapähkinäpeston kera on täydellinen valinta viileneviin syysiltoihin. Tämä resepti maistuu niin arkena kuin viikonlopun herkutteluhetkinä. 

Raaka-aineet

1 kg myski- tai talvikurpitsaa

2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

2 tl paprikamaustetta

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Chorizo 240g

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g

0,5 dl suolapähkinöitä

Suolapähkinäpesto

0,5 dl suolapähkinöitä

0,5 kpl ruukku basilikaa

0,5 kpl ruukku tilliä

1-2 kpl valkosipulinkynttä

1 tl hunajaa tai sokeria

2 rkl sitruunamehua

1 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja leikkaa kurpitsa noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tilavaan kulhoon, lisää joukkoon öljy, suola ja paprikamauste ja kääntele hyvin. Levitä kurpitsaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 10 minuuttia.
  3. Nosta uunipelti uunista ja asettele Artesaani Lämminsavustetut raakamakkarat kurpitsoiden kanssa pellille – viereen tai päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja kurpitsa pehmennyt.
  4. Makkaroiden ja kurpitsoiden paistuessa, valmista suolapähkinäpesto. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
  5. Tarjoa Artesaani Lämminsavustetut raakamakkarat kurpitsaviipaleiden ja suolapähkinäpeston kanssa. Viimeistele rouhituilla suolapähkinöillä.