Kurpitsainen kanakeitto

Työaika 1 t Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Yhdistimme kurpitsan sekä kanan ja saimme aikaan herkullisen
syksyisen keittoreseptin. Jos haluat hifistellä, voit kaivertaa
kurpitsanlihan kuoristaan ja tarjoilla sopan suoraan kurpitsasta!

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Raaka-aineet

1 kg hokkaido-kurpitsaa (1-2 kurpitsaa)

2 rkl öljyä

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena

200 g perunaa (2 isoa perunaa)

1/2 tl kurkumaa

1/2 tl jauhettua korianteria

6 dl kasvislientä

1-2 dl kermaa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 rkl omenaviinietikkaa

1/2 rkl hunajaa

1 rasia Atria Mehevä Rustiikkikuutio Kanafileestä 350g

1/2 - 1 tl chilijauhetta

1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa kurpitsa puoliksi, poista siemenet ja kuori veitsen avulla. Leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi perunat. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, kurpitsa- ja perunakuutiot, kuullota pari minuuttia. Sekoita joukkoon kurkuma ja korianteri. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton poreilla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ja perunat ovat kypsiä.
  2. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, mustapip­purilla, hunajalla ja omenaviinietikalla.
  3. Ruskista kanan Rustiikkikuutiot kovalla lämmöllä pannulla tilkassa öljyä. Alenna lämpöä ja paista noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Mausta chilillä.
  4. Jaa kurpitsakeitto kulhoihin ja asettele pinnalle paistetut Rustiikkikuutiot.
  5. Viimeistele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla.