Leikkelelautanen

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
10 annosta
leikkelevati juhlaan_fiilis.jpg

Atrian Artesaani-leikkeleistä valmistuu näyttävä kranssi, joka on kuin koriste itsessään! Kokoa eri leikkeleitä ympyrän muotoon ja lisää väleihin marjoja, sokeroituja kumkvatteja ja inkiväärihilloa. Helppoa, herkullista ja niin nättiä.

 

Inkiväärihillon saat näppärästi valmiina kaupan hyllyltä. Jos innostut keittelemään hillokkeen itse, niin tässä resepti siihen. Chili tuo tähän hillokkeeseen vielä omaa lämmintä potkuaan inkiväärin oheen. 

 

Chili-inkiväärihilloke

100 g chiliä (siemenineen)
1 rkl raastettua inkivääriä
 

valkosipulinkynttä

1 dl  hillosokeria

1 dl  vettä

 

Laita hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Hienonna sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Raaka-aineet

1 pktAtria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g

1 pktAtria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavukana 100g

1 pktAtria Artesaani Murea Kinkku Leppäsavu 180g

1 pktAtria Artesaani Murea Kanafilee Leppäsavu 160g

1/2 prk inkiväärihilloa

1 rasia karhunvatukoita

1 granaattiomenan siemenet

1 appelsiini viipaleina

tuoretta salviaa ja rosmariinia

Sokeroidut kumkvatit

100 g kumkvatteja halkaistuina

1 dl sokeria

1/2 dl vettä

Valmistusohje

  1. Laita kumkvatit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kumkvatit ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä.
  2. Laita pyöreän vadin keskelle pienempi pyöreä kulho väärinpäin, jotta kranssin keskiosa säilyy pyöreänä. Asettele leikkeleet kranssin muotoon vadin reunaan. Lisää joukkoon inkiväärihilloa, karhunvatukoita, granaattiomenan siemeniä, appelsiinisiivuja, kumkvatteja ja tuoreita yrttejä.
Eggs-Benedict.jpg
Eggs benedict 1
Tutustu reseptiin
006 Atria joulukuvia 2024 LOW RES.jpg
Kylmäsavupiparkakut 1
Tutustu reseptiin
Atria_vartaat_720x910.jpg
Tapasvartaat 0
Tutustu reseptiin
Screenshot 2025-01-30 at 15.59.00.png
Saaristolaisleipämuffinit, avokadomousse ja kinkku 0
Tutustu reseptiin
masterchef-marina-entrecote.jpg
MasterChef-Marinan entrecote ja punaviinikastike 9
Tutustu reseptiin