Lettukakku

Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t 15 min
8 annosta

Tämä helppo ja herkullinen lettukakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kaakaolla ja vadelmalla maustetut rahkaletut toimivat tämän lettukakun pohjana. Lettuja täydentävät raikas vadelmarahka ja maistuva suklaakastike.

 

Raaka-aineet

4 dl vispikermaa

1 kpl purkki maustettua rahkaa (vadelma tai vanilja)

1/2 tl vaniljasokeria

1,5-2 kpl Atria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380g

1 dl valmista suklaakastiketta

Koristeluun

suklaakastiketta

tuoreita vadelmia

rouhittua suklaata

kuivattuja syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Vuoraa irtopohja (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voit valmistaa lettukakun myös isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hieman matalampi.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri.
  3. Laita kerros lettuja vuoan pohjalle. Leikkaa kolme lettua puoliksi ja täytä niillä reunoille jäävät välit.
  4. Levitä päälle 1/3 kermaseoksesta ja valuta päälle suklaakastiketta. Toista samoin seuraava kerros. Laita viimeiseksi vielä yksi lettukerros ja levitä päälle loput kermasta. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
  5. Valuta kakun pinnalle suklaakastiketta. Koristele vadelmilla, suklaarouheella ja kuivatuilla kukilla.