Mökkimenu

Työaika 1 t Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Mökillä on ihanaa syödä hyvin – vielä parempi, kun herkut syntyvät helposti. Pakkaa mökille mukaan valikoima maukkaimpia ja helppoja grillattavia, kuten Atria Possun Fileepihvi Ranch 320 g ja Atria Kanan Paistileike Ranch & Crème Fraiche Flavour 450g. Lisukkeeksi valmistuu sesongin simppeli grillattu varhaiskaali sitruuna-persiljavoilla sekä näppärä perunagrillisalaatti, minkä täyteläisen maun salaisuus on Atria Mustapippuri Grillisalaatti 350 g. Mökkimenun kruunaa helpoin ja herkullisin jälkkäri: Atria Kaakao-Vadelma Rahkaohukaiset 380 g täytetään valmiilla vaniljarahkalla, vadelmilla ja ripauksella kaakaojauhetta!

Raaka-aineet

Perunagrillisalaatti

700 g kiinteitä perunoita

1 kpl Atria Mustapippuri Grillisalaatti 350g

1-2 dl herneitä

2-3 kpl sipulinvartta

Grillattu varhaiskaali & sitruuna-persiljavoi

1 kpl varhaiskaali

2 rkl sitruunamehua

1 tl raastettua sitruunan kuorta

2 dl hienonnettua persiljaa

2 rkl rypsiöljyä

1/4 tl suolaa

150 g pehmeää voita

Kaakao-vadelmarahkaohukaiset

1 pkt Atria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380g

200 g vaniljarahkaa

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

100 g vadelmia

Valmistusohje

Perunagrillisalaatti

  1. Keitä hyvin pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, koosta riippuen 15-20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Halutessasi kuori ja paloittele perunat 2-4 osaan ja laita tilavaan kulhoon. Lisää joukkoon Atria Mustapippuri Grillisalaatti ja kääntele tasaisesti perunoiden joukkoon.
  3. Siirrä perunagrillisalaatti halutessasi tarjoiluastiaan ja ripottele päälle herneitä ja hienonnettua sipulinvartta.

 

Grillattu varhaiskaali ja sitruuna-persiljavoi

  1. Valmista ensin sitruuna-persiljavoi. Purista sitruunamehu ja raasta noin 1 tl pestyn sitruunan kuorta raastimen pienellä terällä. Hienonna persilja.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  3. Leikkaa varhaiskaali kahdeksaan lohkoon. Älä leikkaa kantaa pois, jotta lohkot pysyvät kasassa. Grillaa lohkoja molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes kaalit saavat kauniin paahteisin pinnan. Nosta kaalit tarjoiluastiaan ja voitele sitruuna-persiljavoilla.

 

Kaakao-vadelmarahkaohukaiset

  1. Asettele Atria Kaakao-Vadelma rahkaohukaiset tarjoiluastialle.
  2. Laita kullekin ohukaiselle nokare vaniljarahkaa, ripota kaakaojauhetta ja viimeistele tuoreilla vadelmilla.