Nachosalaatti jalapenokanalla

Työaika 15 min Kokonaisaika 20 min
4 annosta
airfryer_nacho_kanasalaatti_vaaka.jpg

Nachosalaatti jalapenokanalla on täydellinen yhdistelmä meksikolaista maustetta ja raikkaita salaatin makuja. Nachosalaatti sopii mainiosti niin rentoon illanviettoon, viikonlopun herkutteluun kuin arjen piristykseksi. Se on täyttävä, mutta samalla raikas ateria, jonka voi helposti muokata oman maun mukaan lisäämällä esimerkiksi avokadoa, maissia tai tuoreita yrttejä. Tämä salaatti tuo pöytään sekä lämpöä että rapeutta – todellinen tex-mex unelma!

Raaka-aineet

2 pkt Atria Kanan Minuuttifilee Jalapeno 250g

200 g jääsalaattia

250 g kirsikkatomaatteja

2 kpl suippopaprikaa

100 g nachoja

Lime-ranskankermakastike

0,5 kpl ruukkua korianteria

2 rkl limemehua

150 g ranskankermaa

0,5 tl sokeria

0,25 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Nosta fileet airfryerin koriin ja lusikoi päälle pakkaukseen jäävä marinadi. Kypsennä 180 asteessa 12 minuuttia.
  2. Fileiden kypsyessä valmista kastike. Hienonna korianteri varsineen ja purista limestä mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä tekeytymään.
  3. Huuhtele ja paloittele kirsikkatomaatit ja suippopaprikat. Huuhtele, valuta hyvin ja revi salaatti annoslautasille. Lisää salaatin joukkoon nachoja ja hieman kastiketta. Lisää päälle kirsikkatomaatteja ja paprikaa.
  4. Nosta kypsät fileet leikkuulaudalle, anna vetäytyä 1-2 minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi. Asettele viipaleet salaattiannoksien päälle ja viimeistele vielä kastikkeella.