Pääsiäiskana ja mintulla ja valkosipulilla maustetut uunikasvikset
Työaika 20 min Kokonaisaika 2 t 5 min
4 annosta

Raaka-aineet
1 Atria Pääsiäiskana Provençal n1,7kg
Uunikasvikset:
2-3 kpl porkkanaa
1 pss retiisejä (250 g)
1 kpl punasipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1/2 ruukku minttua
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
Viimeistelyyn:
sitruuna lohkottuna
tuoreita yrttejä
Valmistusohje
- Ota kana huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä.
- Nosta kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 h 45 min, kunnes lihan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Valmistele kasvikset uunivalmiiksi kanan paistuessa.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa retiisit puoliksi tai isommat neljään osaan. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna minttu. Laita ne pieneen kulhoon yhdessä öljyn, sitruunan kuoren ja mehun sekä suolan kanssa, soseuta sauvasekoittimella. Sekoita mausteöljy kasvisten joukkoon.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Kumoa kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pääsiäiskana päälle. Viimeistele vielä sitruunanlohkoilla ja yrteillä.