Pääsiäiskana ja mintulla ja valkosipulilla maustetut uunikasvikset

Työaika 20 min Kokonaisaika 2 t 5 min
4 annosta
Paasiaiskana.jpg

Raaka-aineet

1 Atria Pääsiäiskana Provençal n1,7kg

Uunikasvikset:

2-3 kpl porkkanaa

1 pss retiisejä (250 g)

1 kpl punasipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1/2 ruukku minttua

3 rkl oliiviöljyä

1 sitruunan kuori raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

1/2 tl suolaa

Viimeistelyyn:

sitruuna lohkottuna

tuoreita yrttejä

Valmistusohje

  1. Ota kana huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä.
  2. Nosta kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 h 45 min, kunnes lihan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Valmistele kasvikset uunivalmiiksi kanan paistuessa.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa retiisit puoliksi tai isommat neljään osaan. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna minttu. Laita ne pieneen kulhoon yhdessä öljyn, sitruunan kuoren ja mehun sekä suolan kanssa, soseuta sauvasekoittimella. Sekoita mausteöljy kasvisten joukkoon.
  5. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  6. Kumoa kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pääsiäiskana päälle. Viimeistele vielä sitruunanlohkoilla ja yrteillä.
Kanakiusaus_pannulla.jpg
Kanakiusaus pannulla 2
Tutustu reseptiin
Tahmeat-teriyaki-kanapyörykät.jpg
Tahmeat teriyakikanapyörykät 9
Tutustu reseptiin
Mango-kanasalaatti_720x910.jpg
Mango-kanasalaatti 2
Tutustu reseptiin