Pääsiäiskana, ratatouille-couscous ja pistou-jogurtti
Mehukas pääsiäiskana, ratatouille-couscous ja pistou-jogurtti muodostavat herkullisen ja helposti valmistuvan ateriakokonaisuuden pääsiäisen juhlapöytään.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Pääsiäiskana Provencal n. 1,7 kg
Ratatouille-couscous
2 dl couscousia
1 kpl munakoiso kuutioituna
oliiviöljyä paistamiseen
1 kpl punasipuli hienonnettuna
2-3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl paprika kuutioituna
1/2 dl yrttejä (esim. lehtipersiljaa ja basilikaa) hienonnettuna
1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Pistou-jogurtti
200 g turkkilaista jogurttia
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl basilikaa hienonnettuna
2 rkl parmesaania raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Kypsennä kana pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista ratatouille-couscous: Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Paista munakoisokuutiot pannulla öljyssä. Siirrä syrjään. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää paprikat ja jatka paistamista vielä hetki. Sekoita kypsä couscous, munakoisot, yrtit, pinjansiemenet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri pannulle paprika-sipuliseoksen joukkoon.
- Sekoita pistou-jogurtin aineet keskenään.
- Tarjoa pääsiäiskana ratatouille-couscousin ja pistou-jogurtin kanssa.