Pääsiäiskana, ratatouille-couscous ja pistou-jogurtti

Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Mehukas pääsiäiskana, ratatouille-couscous ja pistou-jogurtti muodostavat herkullisen ja helposti valmistuvan ateriakokonaisuuden pääsiäisen juhlapöytään. 

Raaka-aineet

1 kpl Atria Pääsiäiskana Provencal n. 1,7 kg

Ratatouille-couscous

2 dl couscousia

1 kpl munakoiso kuutioituna

oliiviöljyä paistamiseen

1 kpl punasipuli hienonnettuna

2-3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 kpl paprika kuutioituna

1/2 dl yrttejä (esim. lehtipersiljaa ja basilikaa) hienonnettuna

1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

1-2 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

Pistou-jogurtti

200 g turkkilaista jogurttia

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

2 rkl basilikaa hienonnettuna

2 rkl parmesaania raastettuna

ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kypsennä kana pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista ratatouille-couscous: Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Paista munakoisokuutiot pannulla öljyssä. Siirrä syrjään. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää paprikat ja jatka paistamista vielä hetki. Sekoita kypsä couscous, munakoisot, yrtit, pinjansiemenet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri pannulle paprika-sipuliseoksen joukkoon.
  3. Sekoita pistou-jogurtin aineet keskenään.
  4. Tarjoa pääsiäiskana ratatouille-couscousin ja pistou-jogurtin kanssa.