Parsa-kanapekonipiirakka

Työaika Kokonaisaika 40 min
6-8 annosta
Parsa-kanapekonipiirakka.jpg

Kevään ykkössesonkiherkku parsa kääräistään tässä piirakkareseptissä kanapekoniin, asetellaan sitruuna-ricottaseoksen päälle piirakkapohjalle ja peitellään vielä parmesaanilla. Vahva suositus!

Raaka-aineet

1 pkt iso voitaikinalevy (n. 600g)

1 prk ricottajuusto (n.250g)

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

n. 1/2 dl parmesaania rouhittuna

1 nippu vihreää parsaa

2 pktAtria Suomalainen Kanapekoni 120g

tuoretta basilikaa

sitruunan kuorta suikaleina

Valmistusohje

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kauli taikinaa hieman isommaksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa ricotta, sitruunamehu, suola ja pippuri.
  4. Poista parsoista kannat ja kuori ne kevyesti. Kääri parsat kanapekoneihin.
  5. Levitä ricottaseos piirakan pohjalle, jätä noin sentti reunoista ilman täytettä. Ripottele päälle raastettua parmesaania. Asettele kanapekoneihin käärityt parsat piirakan päälle ja lisää vielä vähän parmesaania.
  6. Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi basilikalla ja sitruunankuorisuikaleilla.
Parsa-kanapekonipiirakka.jpg
Parsa-kanapekonipiirakka 0
Tutustu reseptiin
ATRIA_sitruunasalviakanapata_5_4.jpg
Sitruuna-salviakanapata 6
Tutustu reseptiin
618042_parsa_pekonipiirakka_tuote_5_4.jpg
Parsa-pekonipiirakka 18
Tutustu reseptiin