Pinaatti-nokkossämpylät
Työaika
55 min
Kokonaisaika
2 t 40 min
Pinaatti-nokkoskeitto tuo sämpylöihin ihanaa makua ja täyteläisyyttä. Lämpimät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä!
Raaka-aineet
1 pkt
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistusohje
- Yhdistä keitto ja vesi, ja sekoita ne vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lämmitä 42-asteiseksi kattilassa tai mikrossa.
- Liota joukkoon suola ja kuivahiiva. Alusta jauhot pikkuhiljaa sekoittaen taikinaa. Taikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa, niin että se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää öljy taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä isoimmat kuplat pois. Jaa sämpylöille toivomasi koon mukaan 15-20 osaan ja leivo paloista jauhotetuin käsin sämpylöitä. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.
- Voitele kohonneet sämpylät halutessasi vesi-kananmunaseoksella ja ripottele päälle esimerkiksi pinjan- tai kurpitsansiememiä, tai vetele vain terävällä veitselle koristeviillot sämpylän pintaan. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
KOKEILE MYÖS
Pastrami naudan ulkofileestä
7
Tutustu reseptiin
Leikkelekranssi
3
Tutustu reseptiin
Aamupalapizza
0
Tutustu reseptiin
Valkoinen pekonipizza
0
Tutustu reseptiin
Ulkofileepihvit ja Artesaani-makkara-sipulisalaatti
0
Tutustu reseptiin