Possu pippuripihvit chilihillokkeella ja tomaattisalaatilla

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
2 annosta

Raikas tomaattisalaatti sekä sopivan tulinen chilihilloke ovat täydellisen raikkaat lisäkkeet meheville possun fileepihveille.

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Mestarin Possupihvi Naturell 600g

Chilihilloke:

250 g chilejä (punaisia ja vihreitä)

1 kpl salottisipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl pieni omena

2 rkl omenaviinietikkaa

3/4 dl sokeria

Tomaattisalaatti:

2 kpl tomaattia

1 kpl punasipuli

1/2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin chilihilloke. Halkaise chilit, poista halutessasi siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja omena. Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta hilloa varovasti sauvasekoittimella, mutta jätä kuitenkin vielä rouheaksi. Jäähdytä ennen tarjoilua.
  2. Ota Viljaporsaan fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa tai paista kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä välillä kääntäen yhteensä noin 8 minuuttia, kunnes pihvien sisälämpötila on 70°C. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
  3. Leikkaa tomaatit siivuiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita tomaatit ja punasipulit keskenään, lisää joukkoon oliiviöljy ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoile pihvit tomaattisalaatin ja chilihillokkeen kanssa.