Porkkanalettuburgeri
Työaika
15 min
Kokonaisaika
15 min
![](/globalassets/atria.fi/reseptikuvat/2023/12273_kesaevaat_hr_jpg_katilaszka-9.jpg?preset=full-mobile)
Kun kesäpäiväsi kaipaa jotain uutta ja erikoista, niin tässä se on, lettuburgeri! Kyllä, luit oikein. Hiukan ruokaisampi hiukopala, joka sopii hyvin myös kasvisruokailijalle.
Raaka-aineet
1 kpl siemen- tai juuressämpylä
4 kpl Atria Porkkanaohukainen 400g
2 siivua tomaattia
jääsalaattia tai ituja
Currykastike
1 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl mangososetta
1/4 tl curryjauhetta
Valmistusohje
- Valmista kastike ensin. Sekoita turkkilainen jogurtti, mangosose ja curry keskenään. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet muita raaka-aineita.
- Halkaise sämpylä ja leikkaa tomaatti siivuiksi. Ota salaatti valmiiksi.
- Lämmitä sämpylänpuolikkaat leivänpaahtimessa ja porkkanaohukaiset mikroaaltouunissa.
- Kasaa burgeri. Laita sämpylän pohja lautaselle ja asettele raaka-aineet väliin kerroksittain.
- Liimaa kansi paikoilleen kastikkeen avulla.