Porkkanalettuburgeri

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
1 annosta
12273_Kesäeväät_HR_JPG_KatiLaszka-9.jpg

Kun kesäpäiväsi kaipaa jotain uutta ja erikoista, niin tässä se on, lettuburgeri! Kyllä, luit oikein. Hiukan ruokaisampi hiukopala, joka sopii hyvin myös kasvisruokailijalle.

Raaka-aineet

1 kpl siemen- tai juuressämpylä

4 kplAtria Porkkanaohukainen 400g

2 siivua tomaattia

jääsalaattia tai ituja

Currykastike

1 rkl turkkilaista jogurttia

1 rkl mangososetta

1/4 tl curryjauhetta

Valmistusohje

  1. Valmista kastike ensin. Sekoita turkkilainen jogurtti, mangosose ja curry keskenään. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet muita raaka-aineita.
  2. Halkaise sämpylä ja leikkaa tomaatti siivuiksi. Ota salaatti valmiiksi.
  3. Lämmitä sämpylänpuolikkaat leivänpaahtimessa ja porkkanaohukaiset mikroaaltouunissa.
  4. Kasaa burgeri. Laita sämpylän pohja lautaselle ja asettele raaka-aineet väliin kerroksittain.
  5. Liimaa kansi paikoilleen kastikkeen avulla.
12268_Kesäeväät_HR_JPG_KatiLaszka-7.jpg
Piirakkapeikko 0
Tutustu reseptiin
12266_Kesäeväät_HR_JPG_KatiLaszka-17.jpg
Tähtivoileipä 0
Tutustu reseptiin
12272_Kesäeväät_HR_JPG_KatiLaszka-12.jpg
Lihapyörykät tikussa 0
Tutustu reseptiin