Rosmariinilla ja dijon-sinapilla marinoidut naudan ulkofileepihvit, dijon-ranskankermaa ja rosmariiniperunoita
Työaika 1 t Kokonaisaika 8 t
4 annosta
Kokonaisena marinoitu naudanfilee nappaa dijon-sinapista ja rosmariinista mukavasti makua. Hurmaavan herkullinen annos syntyy täydellisesti paistetusta ulkofileepihvistä, rosmariiniperunoista, sekä fileen marinadin makuja tukevasta dijon-ranskankermasta.
Raaka-aineet
Ulkofileepihvit:
1 pktAtria Takuumurea Naudan Ulkofilee n800g
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hienonnettua rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
oliiviöljyä
voita
Rosmariiniperunat:
1 kg perunoita
5 kpl oksaa rosmariinia
5 kpl valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Dijon-ranskankerma:
2 dl ranskankermaa
1 rkl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Sekoita punaviinietikka, sinappi, oliiviöljy, rosmariini ja hienonnettu valkosipuli muovipussissa, lisää liha ja sekoita niin, että marinadia on kauttaaltaan ympäri lihan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kuusi tuntia tai mielellään yön yli.
- Pese ja pilko perunat suupaloiksi. Revi rosmariinin lehdet irti oksista ja kuori valkosipulinkynnet. Sekoita perunoihin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria sekä rosmariinin lehdet ja valkosipulinkynnet. Paahda 200-asteisessa uunissa tunti.
- Sekoita dijon-sinappi ranskankermaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Leikkaa lihasta reilun kolmen sentin paksuisia pihvejä. Mausta pihvien pinnat suolalla ja paista öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla haluamaasi kypsyyteen. Paistolämpömittaria käyttämällä onnistut varmasti. Mikäli sinulla ei ole mittaria käytössäsi, pääset aika lähelle medium-kypsyyttä kun käännät pihvin ensimmäisten lihasnesteiden noustessa pintaan ja otat pois pannulta kun lihasnesteet alkavat nousta pintaan myös toiselta puolelta. Laita pihvit löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit rosmariiniperunoiden ja dijon-ranskankerman kera.