Ruislastut Vuolu-moussella

Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
002 Heidi & Jessica 3-2025.jpg

Tämä kevyt mutta ravitseva herkku on täydellinen valinta arjen nopeaksi naposteltavaksi. Ihanan rapeat ruislastut saavat kaverikseen kuohkean Vuolu-moussen, jonka voit valmistaa suosikki Vuolu-maustasi. 

Raaka-aineet

Ruislastut

2 dl ruisjauhoa

2 rkl öljyä

1 dl vettä

1 rkl kuivattua nokkosta

Vuolu-mousse

1 rs aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa

0,5 pktAtria Vuolu Possun Savupaistista 200g

ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Ruislastut

  1. Sekoita kulhossa ruisjauho, vesi ja kuivattu nokkonen.
  2. Lisää lopuksi tilkka öljyä. Taikina saa jäädä tiiviiksi ja napakaksi.
  3. Kauli taikina tasaiseksi levyksi ja tee levyyn veitsellä suorakaiteen muotoisia siivuja.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes lastut ovat rapeita.

 

Vuolu-mousse

  1. Hienonna Vuolu veitsellä pienemmäksi. 
  2. Sekoita tuorejuusto Vuolu-silpun joukkoon.
  3. Lisää tilkka vettä, jotta mousse ei ole liian jämäkkää.
  4. Lisää joukkoon ruohosipulia ja sekoita hyvin. 
  5. Voit lisätä täytteen ruislastujen päälle pikkulusikoilla tai pursotinpussilla.
001 Heidi & Jessica 3-2025.jpg
Ohukaisleivokset 1
Tutustu reseptiin
Screenshot 2025-03-02 at 19.53.05.png
Avokadoleipä kanatäytteellä 1
Tutustu reseptiin
Screenshot 2025-01-30 at 10.00.25.png
Perunarieskat kinkulla 2
Tutustu reseptiin