Ruislastut Vuolu-moussella
Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Tämä kevyt mutta ravitseva herkku on täydellinen valinta arjen nopeaksi naposteltavaksi. Ihanan rapeat ruislastut saavat kaverikseen kuohkean Vuolu-moussen, jonka voit valmistaa suosikki Vuolu-maustasi.
Raaka-aineet
Ruislastut
2 dl ruisjauhoa
2 rkl öljyä
1 dl vettä
1 rkl kuivattua nokkosta
Vuolu-mousse
1 rs aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa
0,5 pktAtria Vuolu Possun Savupaistista 200g
ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Ruislastut
- Sekoita kulhossa ruisjauho, vesi ja kuivattu nokkonen.
- Lisää lopuksi tilkka öljyä. Taikina saa jäädä tiiviiksi ja napakaksi.
- Kauli taikina tasaiseksi levyksi ja tee levyyn veitsellä suorakaiteen muotoisia siivuja.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes lastut ovat rapeita.
Vuolu-mousse
- Hienonna Vuolu veitsellä pienemmäksi.
- Sekoita tuorejuusto Vuolu-silpun joukkoon.
- Lisää tilkka vettä, jotta mousse ei ole liian jämäkkää.
- Lisää joukkoon ruohosipulia ja sekoita hyvin.
- Voit lisätä täytteen ruislastujen päälle pikkulusikoilla tai pursotinpussilla.