Satay-kanavartaat ja seesamimajoneesi
Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
Näissä aasialaishenkisissä vartaissa on ihana pähkinäinen maku, kokeile ja ihastu!
Raaka-aineet
1 pktAtria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
Marinadi:
1 dl kookosmaitoa
3 rkl limemehua
1/2 dl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili kuutioituna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl suolaa
100 g maapähkinävoita
Koristeluun:
1/2 dl suolapähkinöitä rouhittuna
1/2 dl kookoskermaa
2 rkl tuoretta korieanteria silputtuna
1/2 punaista chiliä hienonnettuna
Seesamimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 tl seesamiöljyä
1/2 tl limemehua
1/2 tl suolaa
2 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita tai tummia)
Valmistusohje
- Sekoita marinadin aineksen keskenään ja tarkista maku. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita lihat marinadin joukkoon. Anna maustua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
- Valmista tässä välissä majoneesi. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ovat saaneet kauniin vaalean ruskean värin. Anna siementen jäähtyä. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Liota tikkuja kylmässä vedessä.
- Tikuta lihat ja grillaa vartaita keskilämpöisellä grillillä, kunnes liha on kypsää. Voit valella grillauksen aikana vartaita kookosmaidolla. Koristele vartaat rouhituilla suolapähkinöillä, korianterilla, chilirenkailla ja kookoskermalla. Tarjoile seesamimajoneesin kera vaikkapa vappubrunssilla.