Suolaiset joulutortut

Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
annosta

Joulutortut toimivat hienosti myös suolaisilla täytteillä! Lisää raikas täyte paiston jälkeen. Helppo ja herkullinen tarjottava pikkujoulusesonkiin. Tai miksei ympäri vuottakin - tee perinteiseen joulutorttumuotoon tai muotoile vaikkapa kukkasiksi.

Raaka-aineet

Kinkkutortut:

torttutaikinalevyjä

Atria Saunapalvia

(kananmuna)

tuorejuustoa maun mukaan

yrttejä tai miniversoja

seesaminsiemeniä

Kylmäsavuhärkä-viikunatortut:

torttutaikinalevyjä

sinihomejuustoa

(kananmuna)

Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g

viikunahilloa

tuoretta rosmariinia tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Kinkkutortut

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Leikkaa viillot taikinaneliöiden kulmiin. Laita kunkin taikinaneliön päälle viipale kinkkua. Taittele joka toinen kulma tortun keskelle, nipistä taikina yhteen ja paina keskikohtaa.
  3. Voitele tortut halutessasi kananmunalla.
  4. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  5. Lisää jäähtyneiden torttujen keskelle nokareet tuorejuustoa. Koristele yrteillä tai miniversoilla ja siemenillä.

Kylmäsavuhärkä-viikunatortut

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee jokaiseen kulmaan kulman muotoinen viilto noin sentin päähän reunasta. Käännä jokainen kulma keskelle ja paina kiinni.
  3. Voitele tortut halutessasi kananmunalla.
  4. Laita kunkin tortun keskelle pala sinihomejuustoa.
  5. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  6. Lisää torttujen keskelle viipale kylmäsavuhärkää ja lusikallinen viikunahilloa. Koristele vaikkapa tuoreella rosmariinilla.