Täytetyt kepakot

Työaika 35 min Kokonaisaika 35 min
4 annosta
Taytetyt-kepakot.jpg

Mehevät  jauhelihakepakot täytetään maukkaalla savujuustolla. Suosittelemme erityisesti grillaamista, mutta ihania kepakoista tulee myös pannulla tai uunissa paistamalla. Miedosti savuinen chipotledippi tuo potkua ja raikkautta kepakoiden kylkeen.

Raaka-aineet

Dippi

6 kpl korianterinoksaa hienonnettuna

5-6 rkl chipotle-pyreetä (tai esim. sauvasekoittimella hienonnettuja chipotle-chilejä)

1 1/2 dl majoneesia

1 prk kermaviiliä

2 tl limemehua

suolaa

sokeria

Kepakot

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulin kynttä

1/2 kpl punainen mieto chili

1 pktAtria Nauta Jauheliha 17% 700g

1 kpl kananmuna

1 1/2 tl savupaprikajauhetta

1 1/2 tl chilijauhetta

1 - 1 1/2 tl suolaa

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

mustapippuria myllystä

2-5 kpl korianterinoksaa hienonnettuna

Kepakoiden täytteeksi

100 g savujuustoa

Lisäksi

varrastikkuja

öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Valmista ensin dippi sekoittamalla sen ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota öljyssä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää myös loput kepakoiden ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Leikkaa savujuustosta pikkurillin paksuisia tankoja ja lävistä tanko varrastikulla. Pyöritä päälle jauhelihamassaa niin, että juustotanko peittyy.
  4. Grillaa reilut kymmenen minuuttia joka puolelta, tai kunnes juusto alkaa sulaa ja tiristä ulos kepakoista.
Greek_goddess_2_720x910.jpg
Green goddess -kanasalaatti 2
Tutustu reseptiin
Atria_720X910_Vastuullisuus_2.jpg
Henri Alénin Minestra Maritata kanasta 16
Tutustu reseptiin
kana.jpg
Glaseerattu joulukana ja uunijuurekset 2
Tutustu reseptiin
Grillattua gouda-raakamakkaraa.jpg
Grillattua Artesaani-makkaraa, marinoitua kurkkua ja hunaja-sinappimajoneesia 0
Tutustu reseptiin
Kanelilla-maustetut-kananfileenugetit.jpg
Kanelilla maustetut kananfileenugetit 1
Tutustu reseptiin