Teriyakiburgerit

Työaika 14 min Kokonaisaika 45 min
4 annosta

Jos kaipaat vaihtelua perusburgeriin, tässä on sinun valintasi! Teriyakiburger saa nimensä mukaan makunsa teriyaki-kastikkeesta, joka suditaan pihvin pintaan grillatessa. Kokonaisuuden kruunavat raikkaat lime-valkosipulimajoneesi ja ananas. Tarjoile lisäksi coleslawta, jonka voit halutessasi tuunata aasialaishenkiseksi tuoreella chilillä, inkiväärillä ja korianterilla.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g

1/2 dl teriyaki-kastiketta

suolaa ja mustapippuria

chilijauhetta

1 pkt Atria Possun Grillipekoni Karamellia (350 g)

4 siivua ananasta

4 burgersämpylää

salaattia

korianteria

tuoretta chiliä

Lime-valkosipulimajoneesi:

1 dl majoneesia

1/2 limen raastettu kuori ja mehu

1 valkosipulinkynsi hienona raasteena

ripaus suolaa

Coleslaw aasialaisittain maustettuna:

1 pkt

tuoretta chiliä hienonnettuna

inkivääriä raastettuna

korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Ota burgerliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Sekoita lime-valkosipulimajoneesin ainekset keskenään. Mausta coleslaw chilillä, inkiväärillä ja korianterilla. Nosta niin majoneesi kuin coleslaw jääkaappiin maustumaan.
  2. Jaa burgerliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Grillaa molemmin puolin kypsiksi, sudi pintaan teriyaki-kastiketta grillaamisen aikana. Mausta pihvit vielä suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chilijauhetta.
  3. Grillaa myös grillipekoni ja ananassiivut.
  4. Lämmitä burgersämpylät grillissä.
  5. Voitele sämpylöiden pohjat ja kannet lime-valkosipulimajoneesilla. Täytä burgerit ananaksella, grillipekonilla, pihvillä ja salaatilla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä.
  6. Tarjoile lisäksi coleslawta, chilillä, inkiväärillä ja korianterilla maustettuna tai sellaisenaan.