Texmex-makaronilaatikko

Työaika 25 min Kokonaisaika 1 t 5 min
4 annosta
Texmex-makaronilaatikko_4x5_full.jpg

Kokeile texmex-makaronilaatikkoa - koko perheen rakastamaa klassikkoa mausteisella twistillä! Voit kokeilla texmex-makaronilaatikkoa myös kanan jauhelihalla, joka tarjoaa maistuvaa vaihtelua!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g

400 g täysjyvämakaronia

1 kpl sipuli

250 g sulatejuustoa

1 ps tacomaustetta

1 prk salsadippiä

7 dl maitoa

Pinnalle

100 g kirsikkatomaatteja

0,5 kpl ruukku persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistamista.
  2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan.
  3. Hienonna sipuli. Kuutioi sulatejuusto pieniksi paloiksi.
  4. Ruskista jauheliha kuumassa pannussa. Lisää sipuli ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tacomauste ja salsadippi. Sekoita ja hauduta kastiketta sen aikaa, kun valmistat maitokastikkeen.
  5. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa ja lisää sulatejuustokuutiot. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  6. Yhdistä jauhelihaseos makaronien kanssa vuoassa. Kaada päälle juustokastike.
  7. Leikkaa tomaatit puoliksi ja levitä laatikon pinnalle.
  8. Paista makaronilaatikkoa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa tai basilikaa.