Uunilihapullat italialaisittain

Työaika 30 min Kokonaisaika 55 min
4 annosta

Italialaiset uunilihapullat ovat perinteinen ja rakastettu ruokalaji, joka yhdistää mehukkaat ja maukkaat lihapullat täyteläiseen tomaattikastikkeeseen. Tämä ruoka on tunnettu ympäri maailmaa ja se tuo kotiin aidon italialaisen keittiön maun ja tunnelman. Lihapullien mehukkuus saadaan aikaan käyttämällä korkealaatuista naudan jauhelihaa, raastettua parmesaania ja tuoreita yrttejä, jotka antavat niille syvän ja rikkaan maun.

Raaka-aineet

1 kpl muna

3/4 dl jogurttia

1 kpl siivu vaaleaa leipää

1/2 kpl ruukku basilikaa

2 rkl kapriksia

100 g parmesaania

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 tl suolaa

Tomaattikastike

400 g tomaattimurskaa

3 rkl tomaattipyreetä

2 kpl valkosipulinkynttä

1,5 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1 dl basilikan lehtiä

Pinnalle

50 g mozzarellaraastetta

Valmistusohje

  1. Riko kulhoon muna ja sekoita sen rakenne rikki. Lisää jogurtti ja sekoita. Murusta leipä joukkoon ja anna sen pehmetä hetki. Hienonna sillä välin basilika ja kaprikset sekä raasta juusto.
  2. Lisää kulhoon loput lihapulla-ainekset ja sekoita hyvin. Kostuta kädet, pyörittele lihapullat ja nosta ne vuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Sekoita kulhossa tomaattimurska ja pyree. Purista joukkoon valkosipuli. Lisää suola, pippuri ja basilikanlehdet. Lusikoi kastiketta lihapullien väliin.
  4. Ripottele lihapullien päälle mozzarellaraastetta ja paista uunissa 25 minuuttia.