Välimeren lihapyörykät

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksissa ja ravintoloiden listoilla esiintyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ateria on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Kun valitset tuotteita tai aterioita, joissa on Sydänmerkki, tiedät tekeväsi valintoja, jotka auttavat vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja sekä sinulle että läheisillesi.

 

Atrian tuotevalikoimaan kuuluu kymmeniä Sydänmerkki-tuotteita. Nyt haluamme tarjota arjen avuksi myös Sydänmerkki-reseptiikkaa.

Raaka-aineet

2 viipaletta täysjyväpaahtoleipää

1 pkt Atria Kanan Jauheliha 400g

1 kananmuna

3/4 tl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

Kastike:

1 valkosipulinkynsi

200 g Findus Välimeren paistovihanneksia

150 g tomaattimurskaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

(emmental juustoraastetta)

Valmistusohje

  1. Murenna leipäpalat kulhoon. Lisää jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja muotoile sitten pieniksi pulliksi.
  2. Paista pullia vuoassa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat läpikypsiä.
  3. Tee kastike pullien ollessa uunissa. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Laita vihannessekoitus, tomaattimurska, valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri kattilaan. Keitä hetki. Lisää kuuma kastike vuokaan lihapyöryköiden päälle. Ripottele halutessasi  juustoraastetta pinnalle.  Gratinoi vuokaa uunissa noin 8 minuuttia.