Valkoinen pekonipizza

Työaika 25 min Kokonaisaika 1 t 25 min
2 annosta
Valkoinen-pekonipizza.jpg

Onko valkoinen pizza jo tuttu juttu? Himohyvä täytekombo syntyy kanapekonista, herkkusienistä, gruyèrestä ja rucolasta.

Raaka-aineet

Taikina

2 dl vettä

20 g tuorehiivaa

1/2 tl suolaa

4-5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl oliiviöljyä

Täytteet

1 prk ranskankermaa (120g)

n.1 dl voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère)

Atria Suomalainen Kanapekoni 120g

n.4 kpl herkkusientä viipaloituna

1/2 kpl punasipulia viipaloituna

rucolaa

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin ajan.
  2. Muotoile taikinasta pitkämäinen pizza leivinpaperin päälle. Siirrä pizzapohja leivinpapereineen uunipellille.
  3. Levitä ranskankermaa pizzapohjalle. Lisää päälle juustoraaste, pekoniviipaleet, sienet ja sipulit.
  4. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Viimeistele rucolalla.
Makaroonilaatikko.jpg
Makaronilaatikko 194
Tutustu reseptiin
Kanasalaattipiirakka.jpg
Kanasalaattipiirakka 0
Tutustu reseptiin
Tahmeat-teriyaki-kanapyörykät.jpg
Tahmeat teriyakikanapyörykät 9
Tutustu reseptiin
nopea-kanasalaatti.jpg
Vikkelä kanasalaatti 1
Tutustu reseptiin
maalaispata-kanan-koivista-ja-juureksista.jpg
Maalaispata kanan koivista ja juureksista 3
Tutustu reseptiin