Voileipätalo

Työaika 45 min Kokonaisaika 45 min
6 annosta
Voileipatalo.jpg

Piparkakkutalosta inspiroitunut voileipäkakku on tietenkin voileipätalo! Suloinen nakkihirsirakenteinen pikkumökki ihastuttaa vaikkapa lastenkutsuilla tai pikkujouluissa. 

Raaka-aineet

1 kpl kokonainen leipä (esim. ranskanleipä)

600 g maustamatonta tuorejuustoa

1 pktAtria Rehti Lihaisa Nakki 280g

muutama viipaleAtria Suomalainen Meetvursti 200g

muutama viipaleAtria Ohuen Ohut Palvikinkku 200g

suolakeksejä

tähtianiksia

suolatikkuja

parsakaalia

manteleita

rosmariininoksia

parmesaania hienona raasteena

Valmistusohje

  1. Leikkaa mökin runko leivästä. Jos leipä on pitkulainen, leikkaa se ensin puoliksi. Toisesta tulee runko seiniä, toisesta kattoa varten. Seinien rungoksi tarvitset n. 7 cm x 10 cm x 10 cm kuorettoman palan. Kattoa varten myös 10 leveän ja pitkän palan, mutta tähän palaan tulee viistää leikaten katon lappeet.
  2. Levitä tuorejuustosta tarjottimelle tai isolle lautaselle (Ø n. 30 cm) ”lumipeite”. Sivele seinien rungon sivuihin ja päälle reilusti tuorejuustoa, ja aseta se tarjottimelle.
  3. Sivele myös katon rungon lappeet ja päädyt kunnon kerroksella tuorejuustoa. Aseta katto paikoilleen seinien rungon päälle.
  4. Halkaise nakit ja leikkaa niistä tarvittaessa sopivan mittaisia pätkiä, jotta saat seinät vuorattua. Huomioi suolakeksioven paikka, ja aseta myös se tässä kohtaa paikoilleen. Paina nakit napakasti paikoilleen tuorejuustoon talon ”hirsiksi”.
  5. Talon päätyyn voit tehdä pintaa pyöreistä nakkiviipaleista ja vaikkapa meetvurstista leikatuista, pienistä paloista. Talon päädyn voi koristella tähtianiksella, jonka kiinnitys onnistuu nokareella tuorejuustoa.
  6. Lado katon lappeisiin leikkeleestä leikattuja paloja.
  7. Viimeistele mökki pursottamalla tuorejuustoa katon reunoihin ja harjalle. Lisää halutessasi vielä nippu suolatikunpätkiä savupiipuksi.
  8. Mökin pihaan voit asetella esimerkiksi nakki-suolatikkuaidan, mantelikivetyksen, kinkkuruusuke- ja parsakaalipuutarhan sekä puita rosmariininoksista. Viimeistele maisema parmesaanilumella.

 

Vinkki! Nakkitalon sisään voi piilottaa myös voileipäkakun.

Tuunattu_prunalaatikko_720x910.png
Tuunattu perunalaatikko 4
Tutustu reseptiin
003 Heidi & Jessica 3-2025.jpg
Kananmunaburgerit 1
Tutustu reseptiin
Wilhelm_Maistelumenu_720X910.jpg
Maistelumenu 3
Tutustu reseptiin
janikaikkonen_bolognese.jpg
Spagetti bolognese 3
Tutustu reseptiin
Voileipatalo.jpg
Voileipätalo 1
Tutustu reseptiin